Anmelderen er Mathias Nielsen --------->>
>>
(mere om mig længere nede...)

VISIONEN

Jeg har altid brugt anmeldelser som et middel til at danne mig overblik over musikscenen, så da jeg selv blev udøvende inden for feltet, tog jeg det naturligvis seriøst. Et klart mål har været at adskille sig fra nettets ocean af fritidsbloggere og Wordpress-skabeloner og i stedet fokusere på overblik, brugervenlighed (som i den alfabetiske database til højre), og så naturligvis bibeholde en no bullshit-tone, som også med garanti vil bestå som filter for godt, skidt og dét, der ligger derimellem.

Det er vigtigt for mig, at Anmelderen.dk er helt befriet for bannerreklamer, tingeltangel og staffage; dette er et fritidsprojekt søsat af mig selv og drevet af mig selv, og det skal ikke være et simpelt talerør for reklame, men forhåbentlig åbne læserens øjne for nye ting.

Jeg vil til hver en tid undsige den evindelige hype og de trends, der præger kulturpressen. Således vil jeg på Anmelderen.dk ikke tage hensyn til, hvad der er stort og småt, rost eller riset af kollegaerne. Og jeg vil ofte dykke ned i historien og finde en plade eller en film frem, som jeg synes, fortjener omtale, eller som jeg eventuelt har perspektiveret til.

Som altid vil jeg – når det er muligt – kontekstualisere historisk i anmeldelserne; hvis noget er hørt og set tusinder af gange før, vil det næppe udløse den store stjerneregn fra min side, da jeg i langt de fleste tilfælde vægter det progressive og det unikke over alt andet (selvom jeg da er et menneske med følelser, og sagtens kan blive revet med det modsatte).

En "objektiv anmeldelse"? Findes den? Jeg vil i hvert fald bestræbe mig på ikke at være farvet af en kunstners status og i stedet tage udgangspunkt i tidligere output og historien generelt.

En anden væsentlig ting, jeg har gjort op med: I Danmark uddeles der efter traditionen mellem 1 og 6 stjerner og i sjældne tilfælde 0. Dette medfører yderligere holdningsløshed og alt for mange intetsigende 4 stjerners-bedømmelser, ”fordi 3 er for lidt og 5 er for meget”. På Anmelderen.dk uddeles der mellem 0 og 5, og der vil som skrevet blive sparet voldsomt på dem, da det altid vil være min overbevisning, at der er langt mellem det, der rent faktisk er værd at bruge sin tid på. Karatererne skal forstås cirka således:

0-0,5 = utilgiveligt/perverst elendigt
1-1,5 = skidt/ligegyldigt
2-2,5 = skuffende/jævnt
3-3,5 = godt/stærkt
4-4,5 = superbt/sublimt
5 = ideelt/uopnåeligt

Endelig skal nævnes, at jeg først i 2012 er begyndt at skrive om film, så denne del af databasen er under heftig udarbejdelse, mens der i skrivende stund er godt fyldt op i ”Plader”- og ”Koncert”-kategorierne.


MATHIAS NIELSEN (ANMELDEREN)

Jeg har anmeldt musik siden 2003, hvor jeg som 20-årig skrev en reportage fra en speciel klubkoncert med Metallica på San Franciscos Fillmore. Den sendte jeg ind til Jens Jam Rasmussen og hans HeavyJam-magasin. I 2008 overtog jeg redaktørstolen på HeavyJam, som i dag har skiftet navn til Devilution og lever stadig i bedste velgående. I mellemtiden (2004-2007) dækkede jeg desuden det københavnske koncertliv for både HeavyJam, Gaffa og nu hedengangne Musik.dk.

I 2007 blev jeg headhuntet af min mentor og senere kammesjuk, Steffen Jungersen, der havde fulgt mit arbejde for de nævnte medier. Det førte til en deltidsansættelse på B.T., som jeg skrev for frem til sparekniven i oktober 2011 – atter sideløbende med at jeg færdiggjorde min uddannelse; bachelor i engelsk, kandidat i Film- og Medievidenskab (marts 2011).